Η πολη

Η Λάρισα είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αποτελεί τόσο την έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας όσο και ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο για ολόκληρη την Ελλάδα. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 160.000 περίπου κατοίκους, στοιχείο που την καθιστά μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στην Ελλάδα και τη μεγαλύτερη της Θεσσαλίας.

Συγχρονο αστικο κεντρο

Η πόλη, στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, έχει μακραίωνη ιστορία, η οποία αντανακλάται στα μνημεία της ελληνιστικής, βυζαντινής και οθωμανικής περιόδου. Σε συνδυασμό με τα έργα που εκσυγχρόνισαν τις υποδομές της κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η Λάρισα έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση του αστικού χώρου αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στρατηγικο Σχεδιο Μαρκετινγκ

Σήμερα η Λάρισα χαρακτηρίζεται από τη ζωντάνια του κέντρου της, τη φιλοξενία των κατοίκων, τις πολιτιστικές δραστηριότητες και τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υποδομών της πόλης στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτό, η Λάρισα ήταν η μια από τις δυο πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που εκπόνησαν ένα Στρατηγικό Σχέδιο Μάρκετινγκ, αναγνωρίζοντας έτσι την ανάγκη για εξωστρέφεια της εικόνας της στο νέο διεθνοποιημένο περιβάλλον. Το Στρατηγικό Σχέδιο Μάρκετινγκ Λάρισας εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Τουρισμού, Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Αλέξιο Δέφνερ. Παράλληλα, η πόλη είχε μια δυναμική υποψηφιότητα διεκδίκησης του τίτλου της ‘Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021’, με στόχο την εξωστρέφεια και την ευρωπαϊκή διασύνδεση.